Αλέκος Φασιανός-Βαγγέλης Χρόνης 30 χρόνια φιλίας Ζωγραφική και ποίηση

Χώρος:Ίδρυμα Θεοχαράκη ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Διεύθυνση:Βασ.Σοφίας 9 & Μέρλιν 1
Τηλέφωνο:2103611206
Πότε (Ημ/νίες) Τοποθεσία Τιμή
Από Τετάρτη 15.05.2019
έως Κυριακή 29.09.2019
Έχει Λήξει!
Αθήνα   
Αντιπροσωπευτικά έργα ζωγραφικής, σχέδια, χαρακτικά, καθώς και αντικείμενα από πηλό, μπρούτζο και γυαλί του μεγάλου μας ζωγράφου Αλέκου Φασιανού, αποκαλύπτουν τη βαθιά του αναζήτηση για το ωραίο, μέσα από την ποιητική δύναμη της δημιουργίας και της άμεσης σχέσης του με τον ποιητικό κόσμο του Βαγγέλη Χρόνη. Τριάντα χρόνια ο ποιητής και ο ζωγράφος εναλλάσσουν λέξεις και εικόνες επιτρέποντας για πρώτη φορά να παρουσιαστεί ο κόσμος της εποικοδομητικής τους συνεργασίας.



Το ανήσυχο ζωγραφικό ένστικτο και το πάθος του Φασιανού για την ποίηση τον οδήγησαν να μεταχειριστεί όλες τις τεχνικές και όλα τα μέσα για την απόδοση των οραμάτων του. Από την άλλη πλευρά ο αισθαντικός ποιητής Βαγγέλης Χρόνης, μέσα από τις ενότητες του έργου του «Ένα χωνάκι θλίψη», «Τα αγάλματα και οι ψυχές», «Η ευθύνη του Μαΐου», και «Το αρχαίο κεραμίδι» μεταξύ των άλλων, έχεις την αίσθηση ότι μοιράζεται τις ίδιες αγωνίες για τον έρωτα και τη ζωή. Πρόκειται για δύο εξέχουσες πνευματικές προσωπικότητες , όπου το έργο τους χαρακτηρίζεται από την ενότητα και τη συνέπεια του ύφους, αλλά και από τη μεγάλη τους αγάπη για την αρχαία ελληνική τέχνη. Μεγάλα της παραδείγματα θεωρούν την αγγειογραφία και τις επιτύμβιες στήλες, τη βυζαντινή εικονογραφία, τη ζωγραφική του Θεόφιλου και του Τσαρούχη, του Διαμαντόπουλου και του Μόραλη.

Παράλληλα, χειρόγραφα, επιστολές, ανέκδοτες φωτογραφίες και πρώτες εκδόσεις αποκαλύπτουν ότι για τους δυο τους ο κοινός τους χρόνος είναι η γέφυρα της συνεχούς και αμείωτης δημιουργικής τους δράσης.



Διάρκεια: 15/5/2019 – 29/9/2019

Επιμέλεια έκθεσης: Τάκης Μαυρωτάς
Κάντε Like το psixagogia.gr

Ίδρυμα Θεοχαράκη - Δείτε επίσης