ΦΑΤΣ ΚΑΙ ΖΒΟΥ στο Θεατρικό σταθμό Ηρακλείου

Χώρος:Θεατρικός Σταθμός Ηρακλείου ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Διεύθυνση:ΕΦΕΣΟΥ 9
Τηλέφωνο:2810221227
Πότε (Ημ/νίες) Τοποθεσία Τιμή
Από Κυριακή 01.03.2015
έως Κυριακή 29.03.2015
Έχει Λήξει!
Ηράκλειο  6€ 
Το Φατς και Ζβου, του Κεν Κάμπελ, σε μετάφραση Ξένιας Καλογεροπούλου και σκηνοθεσία Μαρίας Σαριτσάμη είναι μια ξεκαρδιστική φαρσοκωμωδία για παιδιά όλων των ηλικιών.



Το σχέδιο είναι απλο: πρέπει με κάθε τρόπο ο ξεπεσμένος και αδύναμος Βαρώνος Τίπτις να σαμποτάρει τον ωραίο και δυνατό Αλβέρτο στις δοκιμασίες που θα διαγωνιστούν με έπαθλο την πριγκίπισσα Καρολίνα!

Για το λόγο αυτό απευθύνεται στον καλύτερο εφευρέτη και κατασκευαστή παγίδων του αιώνα μας, τον ευρηματικό κ. Φάτς και το χαζούλη βοηθό του Ζβού. Mικροί και μεγάλοι εκστασιάζονται από τις προσπάθειες των Φατς και Ζβου, δύο συμπαθέστατων αλητάκων καθώς πασχίζουν να καταστρέψουν το γάμο της πριγκίπισσας Καρολίνας με τον Αλβέρτο, τον ωραίο τραγουδιστή!

Οι δύο ήρωες θα σκαρφιστούν και θα επινοήσουν -και με τη συνδρομή του Βαρώνου Τίπτη – δεκάδες κόλπα, παγίδες, μεταμφιέσεις προκειμένου ο αδύναμος βαρώνος να κατατροπώσει το δυνατό Αλβέρτο στους αγώνες πάλης, ξιφασκίας και σκοποβολής που θα γίνουν στο στάδιο Ουέμπλεϊ!
Στα αφελή τους τεχνάσματα, ο Ζβού δεν σταματά να ικανοποιεί τις επιθυμίες των γύρων του, βγάζοντας ένα σωρό αντικείμενα –εκπλήξεις, μέσα από το μαγικό του παλτό!

Η κραυγαλέα συμμετοχή των παιδιών είναι ζωτικής σημασίας για την ανέλιξης της ιστορίας.

Θα καταφέρει άραγε ο θαρραλέος Αλβέρτος να κατατροπώσει τον Βαρώνο Τίπτη, τον πιο αδύναμο άνθρωπο στον κόσμο;
Ποιος τελικά θα είναι αυτός που θα κερδίσει την καρδιά της πριγκίπισσας Καρολίνας;

Ο υστερόβουλος κ.Τίπτις, ο ατσαλάκωτος Αλβέρτος, ή μήπως κάποιος άλλος του οποίου η αγαπητική αφέλεια και η ανιδιοτελή προσφορά ξεπερνά την ψυχρή λογική των δύο πρώτων;

Λίγα λόγια για την παράσταση…

Μια παράσταση με πλούσια σκηνικά και κουστούμια, γεμάτη γέλιο, μυστήριο, αγωνία, παγίδες, μεταμφιέσεις, παιδική κατεργαριά και καταπληκτική συμμετοχή των παιδιών στην ανέλιξη της πλοκής.
Η ξεκαρδιστική φαρσοκωμωδία για παιδιά όλων των ηλικιών του Κεν Κάμπελ, γνωρίζει τεράστια επιτυχία στην Αγγλία και σε άλλες χώρες του εξωτερικού. Η παράσταση συνδυάζει το γέλιο και τον ενθουσιασμό, την ενεργή συμμετοχή του κοινού και τον κοινωνικό προβληματισμό αναφορικά με την αποδοχή της διαφορετικότητας, την αναθεώρηση των κοινωνικών στερεοτύπων και του αθέμιτου ανταγωνισμού. Η καρναβαλική ανατροπή στο τέλος του έργου, υπαινίσσεται το θρίαμβο της αγάπης, του έρωτα, της φιλίας και της χαράς.

Παίζουν
Φατς: Κυριάκος Κορογιάννης
Ζβου: Κωνσταντίνος Σμπώκος
Βαρώνος: Στέφανος Αναστασάκης
Τελετάρχης – Βασιλιάς: Νίκος Σκουλατάκης
Αλφέρτος: Μανώλης Κορογιάννης
Πριγκίπισσα Καρολίνα: Θεοδώρα Κοκκινίδη
Βασίλισσα: Λευκοθέα Γεργεριτάκη

Μετάφραση: Ξένια Καλογεροπούλου
Σκηνοθεσία: Μαρία Σαριτσάμη
Σκηνικά: Γιώργος Κλίνης
Κοστούμια: Νάστια Ρεθυμνιωτάκη
Χορογραφία: Όλια Λυδάκη
Ήχος-Φωτιστικά: Αλέξανδρος Φιλιππάκης


Κάντε Like το psixagogia.gr

Θεατρικός Σταθμός Ηρακλείου - Δείτε επίσης