ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΝΙΚΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ

Πότε (Ημ/νίες) Τοποθεσία Τιμή
Από Κυριακή 08.02.2015
έως Κυριακή 22.02.2015
Έχει Λήξει!
Ηράκλειο   




Εργαστήρια και εκπαιδευτικές δραστηριότητες για όλες τις ηλικίες θα πραγματοποιηθούν στον Πολυχώρο του Μουσείου, αλλά και στο χώρο της Μόνιμης Έκθεσης. Αναλυτικά:

Κυριακή 8 Φεβρουαρίου
- 11:00 - 12:30 «Σαν της Βενετιάς τη μάσκα»
Εργαστήριο για ενήλικες: Κατασκευή μάσκας με την τεχνική του decoupage
Η εικαστικός Αριστέα Παπαδάκη μυεί τους ενήλικες στην τέχνη του decoupage με εναλλακτικά υλικά και με έμπνευση τα αποκριάτικα χρώματα και σχέδια, κατασκευάζουν μαζί τη δική τους διακοσμητική μάσκα.
Περιορισμένος αριθμός θέσεων. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.
Κόστος: 5€

22 Φεβρουαρίου:
- «Μια μάσκα κυνηγώ, στο Μουσείο να βρεθώ!»
Παράλληλες δράσεις
- 11:00 Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού: «Ο μυστικός κώδικας...»
«Τρέχει γρήγορα προς την κασέλα... παίρνει ένα σφυρί και χωρίς δεύτερη σκέψη την ανοίγει. Είχε μόνο ένα βιβλίο. Χωρίς τίτλο. Όμως δίπλα υπήρχε ένας κώδικας με σύμβολα σαν ιερογλυφικά. Θα καταφέρει τελικά να αποκρυπτογραφήσει τον κώδικα;»
Μικροί και μεγάλοι συνεργάζονται, εξερευνούν και ψάχνουν το μυστικό κώδικα που κρύβεται στο χωριό της Μυρτιάς.
Το κυνήγι θησαυρού θα ξεκινήσει από το Δημοτικό Σχολείο Μυρτιάς. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο 2810 741283 (Βαγγέλης Δερμιτζάκης, δάσκαλος). Δράση για παιδιά και ενήλικες. Δωρεάν συμμετοχή.
- 11:00 - 13:00 Εργαστήριο Κατασκευής Μάσκας, για παιδιά.
«Τι θα συμβεί όταν ο καπετάν Μιχάλης συναντήσει το Ζορμπά στο Μουσείο;» Με έμπνευση τους ήρωες του Νίκου Καζαντζάκη, τα παιδιά κατασκευάζουν τη δική τους μάσκα από γύψο.
Δωρεάν συμμετοχή.

- 13:00 - 14:00 Εργαστήριο για παιδιά, κατασκευής χαρταετού
"Πώς μπορούμε να φτιάξουμε έναν χαρταετό από καλάμια; Ποια είναι τα μυστικά του καλού ζυγίσματος; Κατασκευάζουμε τον χαρταετό του Μουσείου Καζαντζάκη μαθαίνοντας τα μυστικά από τον Μιχάλη Κουκάκη, πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Μυρτιάς."
Δωρεάν συμμετοχή.

Κάντε Like το psixagogia.gr