Θεατρικά ταξίδια στο Μουσείο Μπενάκη

Χώρος:Μουσείο Μπενάκη ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Διεύθυνση:Κτήριο οδού Πειραιώς, Πειραιώς 138 και Ανδρονίκου
Τηλέφωνο:210 345 3111
Πότε (Ημ/νίες) Τοποθεσία Τιμή
Από Παρασκευή 17.02.2012
έως Σάββατο 03.03.2012
Έχει Λήξει!
Αθήνα  τιμή εισιτηρίου βραδινών παραστάσεων: 12 ευρώ και 10 ευρώ (μειωμένο), 6 ευρώ (σχολικές παραστάσεις) 

Τις περιηγήσεις διάσημων ταξιδιωτών του 19ου και 20ου αιώνα, παρουσιάζει στο Μουσείο Μπενάκη, η θεατρική ομάδα Τέσσερα την παράσταση «Dance me to the end of Greece #1...Ξένοι Περιηγητές στην Ελλάδα».



Πρόκειται για την πρώτη σκηνική παρουσίαση περιηγητικών κειμένων, που υπογράφουν διάσημοι ταξιδιώτες εκείνης της εποχής, αποτυπώνοντας την εμπειρία τους από την εκ νέου ανακάλυψη της Ελλάδας. Περιηγητές από κάθε είδους κοινωνικό και ακαδημαϊκό υπόβαθρο, άλλοι αρχαιολόγοι, τοπογράφοι, συγγραφείς και άλλοι πάλι καλλιτέχνες, καλλιεργημένοι αστοί και τυχοδιώκτες νοσταλγοί της κλασικής Αθήνας, αναζητούν μία Ελλάδα φιλόξενη και γοητευτική.
Οι ηθοποιοί της παράστασης συμμετέχουν σε ένα φόρουμ αφήγησης, αναπαράστασης και τραγουδιού μέσα από μελοποιημένα ποιήματα του Βύρωνα και του Σατωβριάνδου, ενώ εμψυχώνουν τις μαρτυρίες πασίγνωστων ταξιδιωτών όπως ο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, ο Γκυστάβ Φλωμπέρ, αλλά και οι νεώτεροι Ζακ Λακαριέρ και Χένρυ Μίλλερ.Ξεχωριστή προσθήκη στην παράσταση αποτελεί η πρωτότυπη εφαρμογή πολυμέσων με τίτλο «Η Αθήνα μέσα από τα μάτια των Περιηγητών: 17ος-19ος αιώνας».
Πρόκειται για μια παραγωγή του Μουσείου Μπενάκη, η οποία επιχειρεί να ανασυνθέσει το πορτραίτο της πόλης κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας και την ανανεωμένη εικόνα της στα πρώτα χρόνια του ελληνικού κράτους, μέσα από 500 έργα της Συλλογής Ζωγραφικών έργων, εικονογραφημένες εκδόσεις της Βιβλιοθήκης του Μουσείου κ.α.Σκηνοθεσία: Κυριακή Σπανού, μουσική: Κώστας Βόμβολος, παίζουν: Αντώνης Γκρίτσης Ελένη Ευθυμίου, Φρόσω Ζαγοραίου, Θέμης Μητρόπουλος, Χάρης Φλέουρας.
Πληροφορίες: 17 -18 Φεβρουαρίου και 2-3 Μαρτίου και Σάββατο 3 Μαρτίου, 20.00, παραστάσεις για σχολεία : Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου και 29 φεβρουαρίου στις 11π.μ., (για κρατήσεις: τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων, καθημερινές, 9 π.μ.-3 μ.μ

Κάντε Like το psixagogia.gr

Μουσείο Μπενάκη - Δείτε επίσης