Φίλιππος Πλιάτσικας & Μπάμπης Στόκας «Η άλλη πλευρά του Μπλέ» στο Γκάζι Live!

Πότε (Ημ/νίες) Τοποθεσία Τιμή
Από Σάββατο 22.02.2014
έως Σάββατο 15.03.2014
Έχει Λήξει!
Αθήνα   
 

Φίλιππος Πλιάτσικας & Μπάμπης Στόκας
«Η άλλη πλευρά του Μπλέ»
στο Γκάζι Live
Από 22 Φεβρουαρίου και για 4 μόνο Σάββατα


Συμμετέχει η ΓΕΩΡΓΙΑ ΝTAΓAKH (Κρητική Λύρα – Φωνή)

special guest: ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΩΡΑΦΑΣ


10 Χρόνια μετά την διάλυση των Πύξ Λάξ και 3 χρόνια μετά την θρυλική επανένωσή τους με 80.000 θεατές στο Ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας και 50.000 στο Καυτατζόγλειο στάδιο της Θεσσαλονίκης ο Φίλιππος Πλιάτσικας κι ο Μπάμπης Στόκας σε προσωπικά μονοπάτια αυτή τη φορά ξαναβρίσκονται στη σκηνή, για να παρουσιάσουν την παράσταση: «Η άλλη πλευρά του Μπλέ»

Μια παράσταση που με τον τίτλο “The other side of Greece” έχει ταξιδέψει ήδη σε πολλές χώρες της Ευρώπης (Αγγλία, Βέλγιο, Ολλανδία, Γαλλία) με τεράστια επιτυχία και ετοιμάζεται να ταξιδέψει και σε άλλες (Γερμανία, Αμερική, Ρωσία, Τουρκία, Αυστραλία).

Μια παράσταση που με τα μάτια στραμμένα στο μέλλον και με σεβασμό στο παρελθόν και την παράδοση, προσπαθεί να αγγίξει μέσα από μια πολυ-καλλιτεχνική προσέγγιση τον Ελληνικό πολιτισμό, μέσα από το χρόνο και τις εκφράσεις του.

Μια παράσταση που θέλει να ταξιδέψει το δικό μας μελαγχολικό μπλουζ μέσα από την ηπειρώτικη μουσική, την κοφτερή φωνή της κρητικής λύρας και να συναντήσει την Ελλάδα του σήμερα και την Ελλάδα του μέλλοντος.

Παράλληλα έλληνες και ξένοι ηθοποιοί όπως ο Γιώργος Χωραφάς και η Νάντια Σπηλιωτοπούλου ζωντανά με τη σκηνοθετική βοήθεια του Στάθη Λιβαθινού αλλά και μέσα από βίντεο η Κάτια Γέρου, ο Δημήτρης Ήμελλος και ο Αιμίλιος Χειλάκης, με την κινηματογραφική σκηνοθεσία της Γιολάντας Μαρκοπούλου, θα αποδώσουν ποιήματα της νεοελληνικής ποίησης, μεγάλων Ελλήνων ποιητών, έργα επίκαιρα στη σημερινή εποχή που βιώνουμε.

Την επιμέλεια της βιντεοσκόπησης, του μοντάζ, των προβολών και τον σχεδιασμό των φώτων έχει όπως πάντα ο Περικλής Μαθιέλης και τον ηχητικό σχεδιασμό ο Νίκος Παππάς κι ο Σάκης Πυριόχος. Οι μουσικοί που συμμετέχουν είναι οι Μανώλης Γιαννίκιος (τύμπανα), Δημήτρης Καρασούλος (ηλ. κιθάρα), Ειρήνη Κετικίδη (ηλ.κιθάρα), Θανάσης Κρυπίδης (βιολί), Άγγελος Παπαδάτος (Μπάσο), Γιάννης Σκούταρης (Πλήκτρα).

Ο Φίλιππος Πλιάτσικας κι ο Μπάμπης Στόκας, με εκλεκτούς καλεσμένους αυτή τη φορά, μας δείχνουν την «Άλλη πλευρά του Μπλέ», «Την άλλη πλευρά της Ελλάδας». Μιας χώρας που εξακολουθεί να παράγει σκέψη, τέχνη και πολιτισμό. Μιας χώρας με τοπολαλιά κι ακούσματα απ' την Ήπειρο ως την Κρήτη. Μιας χώρας που έχει ακόμα φιλότιμο και δεν της αρέσει τα παιδιά της να κανιβαλίζονται και να κανιβαλίζουν. Μιας χώρας όπως την έχουν στα δικά τους μάτια όχι για να την γνωρίσουν οι ξένοι όπως γίνεται στις παραστάσεις εκτός συνόρων, αλλά για να την ξαναθυμηθούμε εμείς…

Πόσοι ακόμα την βλέπουν έτσι? Θα φανεί στις παραστάσεις στο Γκάζι Live από τo Σάββατο 22 Φεβρουαρίου και για 4 μόνο Σάββατα (22/2, 1/3, 8/3, 15/3).

Ο χώρος που θα φιλοξενήσει την παράσταση θα ανοίξει για πρώτη φορά τις πόρτες του και θα βαπτιστεί με το όνομα “Γκάζι Live” το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου. Το Γκάζι Live ανοίγει στην καρδιά της Αθήνας, στην Ιερά Οδό 11. Με μία σκηνή που αγγίζει σε έκταση τα 220 τμ και ύψος 9 μέτρα. Πρόκειται για ένα χώρο που οι υποδομές του καλύπτουν και τις πιο απαιτητικές μουσικές αλλά και θεατρικές ανάγκες και μπορεί να φιλοξενήσει πάνω από 2.500 θεατές. Στην είσοδο του, ένα έργο τέχνης του μεγάλου μας Έλληνα ζωγράφου Αλέκου Φασιανού, θα μας υποδέχεται βάζοντας τη δικιά του πινελιά στην «Η Άλλη Πλευρά του Μπλέ».

Έναρξη: Από 22 Φεβρουαρίου 2014

Ημέρες Παραστάσεων: και για 4 μόνο Σάββατα
Κάντε Like το psixagogia.gr