ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ "ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΝΙΚΟ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ"

Χώρος:Βασιλική Αγίου Μάρκου ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Διεύθυνση:Πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου
Τηλέφωνο:2810399399
Πότε (Ημ/νίες) Τοποθεσία Τιμή
Από Δευτέρα 13.01.2014
έως Δευτέρα 27.01.2014
Έχει Λήξει!
Ηράκλειο   
 

Το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη και η Τοπική Επιτροπή Νομού Ηρακλείου της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη φιλοξενούν στο Ηράκλειο, στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, μια μεγάλη έκθεση αφιέρωμα στον Νίκο Καζαντζάκη.

Ο τίτλος της έκθεσης "Αναφορά" είναι δάνειο από τον ίδιο τον συγγραφέα και τον τίτλο του εμβληματικού του βιβλίου "Αναφορά στον Γκρέκο".

Η έκθεση αντικατοπτρίζει τη σύγχρονη ματιά 37 σπουδαίων καλλιτεχνών, που εμπνεύστηκαν από τον ανήσυχο στοχαστή Νίκο Καζαντζάκη και δημιούργησαν έργα, που μετουσιώνουν τη ζωή και το έργο του. Η δύναμη, η πίστη, η αγάπη, το πάθος για αναζήτηση, η ανησυχία για το άγνωστο, η γη, το νερό και η φωτιά, στοιχεία, που συγκροτούν την ύλη και την ουσία αναζητούν την ισορροπία μέσα στο ίδιο το άτομο και το είναι του. Αυτή η αέναη πάλη για το ανώτερο, τη σωτηρία, την κατάκτηση του απόλυτου εμπνέει τον καλλιτέχνη, που δημιουργεί με φθαρτά στοιχεία άφθαρτα έργα.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:
Θεοδοσία Αργυράκη-Ασσαριωτάκη, Αντώνης Βολανάκης, Όλγα Βερυκάκη, Νίκος Βισκαδουράκης, Βασίλης Γρατσίας, Μαρία Γρηγοριάδη, Γιώργος Γυπαράκης, Σοφία Δατσέρη, Μιχάλης Δουκουμετζάκης, Στέλλα Δρυγιαννάκη, Αγγελική Δουβέρη, Μαρίβα Ζαχάροφ, Κάλλη Καραδάκη, Καλλιόπη Κουκλινού, Στέλλα Κουκουλάκη, Δήμητρα Κουμαντάκη, Γιάννης Κουμεντάκης, Μαρίνα Μαραβελάκη, Γιάννης Μαρκαντωνάκης, Λαμπρινή Μποβιάτσου, Κων/να Μπολιεράκη, Κώστας Παγωμένος, Ευτύχης Παλλήκαρης, Μάριος Παπουτσάκης, Αναστασία Πετράκη, Κορίνα Πρεβεδουράκη, Μανώλης Σαριδάκης, Χρυσούλα Σκεπετζή, Βασίλης Σολιδάκης, Γιάννης Στεφανάκις, Εύα Τζαγκαράκη, Δημήτρης Τζάνης, Βαγγέλης Τζερμιάς, Γιάννης Τζερμιάς, Ζαχαρίας Τσαμάνδουρας, Αλέξανδρος Τσίντζος, Ηλίας Χαρίσης.

Επιμέλεια έκθεσης: Χρυσούλα Σκεπετζή.

Εγκαίνια: Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2014, ώρα: 8.00 μ.μ.

Εισιτήρια

Γενική είσοδος: 3€

Μειωμένο:
Οργανωμένες ομάδες: 2€
Φοιτητές: 2€ (με την επίδειξη κάρτας)
Σχολικές ομάδες: 1€
Κάτοχοι Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων: 1€ (με την επίδειξη κάρτας)

Ελεύθερη είσοδος:
Άτομα με Αναπηρίες (ΑμεΑ) και ένας συνοδός
Ξεναγοί και δημοσιογράφοι (με την επίδειξη ταυτότητας)
Παιδιά έως 18 ετών που συνοδεύονται από γονείς
Εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων που συνοδεύουν παιδιά.


Κάντε Like το psixagogia.gr

Βασιλική Αγίου Μάρκου - Δείτε επίσης