"A BALKAN TALE - ΜΙΑ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ"

Πότε (Ημ/νίες) Τοποθεσία Τιμή
Από Τετάρτη 18.09.2013
έως Σάββατο 05.10.2013
Έχει Λήξει!
Χανιά   
 


IOX Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χανίων

Το εγχείρημα "A Balkan Tale / Μια Βαλκανική Ιστορία" έχει ως στόχο να προκαλέσει το δημόσιο διάλογο για την κοινή ιστορία των Βαλκανίων και να συμβάλει στη διατήρηση και προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής. Αποτελείται από μια περιοδεύουσα έκθεση φωτογραφίας και πλαισιώνεται από παράλληλες δράσεις (ντοκιμαντέρ, ιστοσελίδα, έντυπη έκδοση).

Πρόκειται για το έργο πέντε διακεκριμένων φωτογράφων από την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων που απεικονίζουν εκ νέου μια σειρά από μοναδικά μνημεία της οθωμανικής περιόδου: τα σημαντικότερα λουτρά, υδραγωγεία, εκκλησίες, τζαμιά, γέφυρες, πτωχοκομεία κ.ά. Οι φωτογράφοι: Ivan Petrovic-Σερβία, Καμίλο Νόλλας-Ελλάδα, Jutta Benzenberg-Αλβανία/Γερμανία, Ivan Blazhev-Π.Γ.Δ.Μ και Samir Karahoda-Κοσσυφοπέδιο, αποτυπώνουν την ιδιαιτερότητα του κάθε μνημείου και την σημερινή του κατάσταση, με σύγχρονη και επίκαιρη ματιά. Μέσω της επιμέλειας των ιστορικών, η έκθεση θα προσεγγίσει ξανά τη σημασία που έχει σήμερα το κοινό παρελθόν ενώ ταυτόχρονα, είναι μια πρόσκληση να κοιτάξουν όλοι πέρα από εθνικά σύνορα και να διερευνήσουν την ιστορία των Βαλκανίων στο σύνολό της.

Στην έκθεση θα προβάλλεται το πρωτότυπο ντοκιμαντέρ με τίτλο "Ξεχασμένα Βαλκάνια" με χρήση σπάνιου αρχειακού υλικού (σκηνοθεσία: Ανδρέας Αποστολίδης, διάρκεια: 30’).

Πρόκειται για ένα εγχείρημα του Goethe-Institut με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Την επιστημονική εποπτεία έχει η Χριστίνα Κουλούρη, ενώ συμμετέχουν διεθνώς αναγνωρισμένοι ιστορικοί, μεταξύ των οποίων ο Μαρκ Μαζάουερ.

Κάντε Like το psixagogia.gr