Ε.Φ.Ε. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ: Πρόσκληση στην φωτογραφική έκθεση «Παρά θίν' αλός» του Κώστα Ερωτοκριτάκη

Πότε (Ημ/νίες) Τοποθεσία Τιμή
Από Δευτέρα 08.01.2024
έως Τετάρτη 24.01.2024
Έχει Λήξει!
Ηράκλειο   

Η Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία Ηρακλείου (Ε.Φ.Ε.Η.), φιλοξενεί τη φωτογραφική έκθεση του Κώστα Ερωτοκριτάκη, με τίτλο “ Παρά θίν' αλός ”, στον Ημιώροφο της Δουκός Μποφώρ 20.

Ένα φωτογραφικό οδοιπορικό σε παραλίες της Κρήτης από τις αρχές φθινοπώρου που σιγά σιγά οι τουρίστες αρχίζουν να φεύγουν μέχρι τις αρχές της άνοιξης που αρχίζουν πάλι να επιστρέφουν.
Στο διάστημα αυτό η φύση προσπαθεί να επανακτήσει την κυριαρχία της. Τα ποτάμια και οι χείμαρροι κατεβάζουν φερτά υλικά και λάσπη σε παραλίες που πριν ήταν γεμάτες κόσμο. Πολλές φορές η μορφολογία του τοπίου αλλάζει δραματικά από τα ρέματα, τα κύματα και τους δυνατούς αέρηδες ενώ συσσωρεύσεις άμμου τείνουν να καλύψουν τα απομεινάρια της ανθρώπινης δραστηριότητας.
Η ανθρώπινη παρουσία ελάχιστη.

Όταν οι τουρίστες επιστρέφουν, την επόμενη σεζόν, οι ξαπλώστρες και οι ομπρέλες είναι στην θέση τους, σαν να μην πέρασε μια μέρα. Ο άνθρωπος κυριαρχεί στο τοπίο ξανά ή τουλάχιστον έτσι νομίζει.

Λίγα λόγια για τον φωτογράφο:
Ο Κώστας Ερωτοκριτάκης ζει και εργάζεται στο Ηράκλειο Κρήτης. Σπούδασε Οικονομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και για πολλά χρόνια εργάστηκε ως καθηγητής σε ιδιωτικά φροντιστήρια. Από το 2000 μέχρι το 2023 απασχολήθηκε στον Τραπεζικό τομέα και πρόσφατα επέστρεψε ξανά στην εκπαίδευση.
Ξεκίνησε να ασχολείται με την φωτογραφία από το 2015 και είναι μέλος της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας Ηρακλείου από το 2016.

Τον ενδιαφέρει η καλλιτεχνική φωτογραφία και η φωτογραφία τοπίου στην οποία θέλει να αναδείξει την ομορφιά της φύσης, είτε είναι ήρεμη και ειδυλλιακή, είτε άγρια και επικίνδυνη, καθώς και την αλληλεπίδραση της με την ανθρώπινη δραστηριότητα.
Η έκθεση θα διαρκέσει από 8 Ιανουαρίου έως 24 Ιανουαρίου 2024 και θα είναι ανοιχτή για το κοινό κάθε Δευτέρα και Τετάρτη και ώρες 07:00 μ.μ. - 09:30 μ.μ., στον Ημιώροφο της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας Ηρακλείου, στην οδό Δουκός Μποφώρ 20, στο Ηράκλειο Κρήτης (84RQ+92 Ηράκλειο).

Πληροφορίες σχετικά με τις Εκθέσεις
Διάρκεια & Ώρες επίσκεψης των Εκθέσεων
Διάρκεια: 8 Ιανουαρίου – 24 Ιανουαρίου 2024
Ημέρες : Δευτέρες & Τετάρτες
Ώρες : Από τις 00:30 μ.μ. έως τις 09:30 μ.μ.
Χώρος Παρουσίασης & Έκθεσης
Ημιώροφος
Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία Ηρακλείου
Δουκός Μποφώρ 20, 71202 Ηράκλειο
[Web: https://www.efecrete.gr/ ] 


Κάντε Like το psixagogia.gr