Έκθεση φωτογραφίας «Non verbal – Μη λεκτική επικοινωνία»

Πότε (Ημ/νίες) Τοποθεσία Τιμή
Από Δευτέρα 08.01.2024
έως Παρασκευή 02.02.2024
Έχει Λήξει!
Ηράκλειο  Ώρες : Από τις 07:30 μ.μ. έως τις 09:30 μ.μ. 

Η έκθεση θα γίνει στον χώρο της Ε.Φ.Ε.Η., στην Δουκός Μποφώρ 20, στο Ηρακλειο

Η Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία Ηρακλείου (Ε.Φ.Ε.Η.), φιλοξενεί τη φωτογραφική έκθεση του Πολυχρόνη Νικηφοράκη, με τίτλο “ Non verbal – Μη λεκτική επικοινωνία”, στην Αίθουσα Τέχνης της Δουκός Μποφώρ 20.
click here

Non verbal – Μη λεκτική επικοινωνία

Η επικοινωνία είναι μια εξαιρετικά πολύπλοκη διαδικασία, καθώς αφορά στην ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ δύο ή περισσότερων ζωντανών οντοτήτων, με στόχο τη μεταφορά συναισθημάτων, νοημάτων, επιθυμιών. Στο πλαίσιο της κτηνιατρικής, όπου η γλωσσική επικοινωνία, κατά το πλείστον, απουσιάζει, ο κώδικας επικοινωνίας παρουσιάζεται με διαφορετικό και εξαιρετικά πολύπλοκο τρόπο. Βασίζεται κυρίως στα βλέμματα, στην έκφραση του προσώπου, στη στάση και στην κίνηση του σώματος, στη συμπεριφορά, ακόμη και στην ενέργεια που εκπέμπεται, είτε αυτή είναι θετική, είτε αρνητική ή αδιάφορη. Στόχος αυτής της εργασίας είναι να αποτυπωθούν όλα τα παραπάνω, όσα συνιστούν στην προσπάθεια διαμόρφωσης αμοιβαίας σεβαστικής σχέσης μεταξύ του θεραπευτή και του ασθενούς.

Λίγα λόγια για τον φωτογράφο:

Ο Πολυχρόνης Νικηφοράκης γεννήθηκε και ζει στο Ηράκλειο Κρήτης. Σπούδασε Κτηνιατρική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Αγάπησε την φωτογραφία από πολύ μικρή ηλικία λαμβάνοντας ερεθίσματα και γνώσεις από τον πατέρα του. Ασχολείται, όμως, ενεργά με την δημιουργική φωτογραφία από το 1984. Στην Ελλάδα πήρε την πρώτη του διάκριση το 1989.

Είναι μέλος της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας Ηρακλείου από το 1982, ενώ από το 1998 μέχρι το 2013 διετέλεσε Γενικός Έφορος της Ε.Φ.Ε.Η. και από το 2014 κατέχει την θέση του Προέδρου.

Από το 1999 μέχρι σήμερα, διδάσκει τεχνική και αισθητική της φωτογραφίας σε σεμινάρια για αρχάριους αλλά και για προχωρημένους. Έχει γράψει σημειώσεις για σχεδόν όλους τους τομείς της φωτογραφίας.

Κατέχει τους παγκόσμιους καλλιτεχνικούς τίτλους, GPU Zeus, GPU Cr3, EFIAP/b, ESFIAP, PSA3*.

Έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια, διαλέξεις και workshops στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Soth Alex, Sternfeld Joel, Berlingieri Nicolas, Καλαφάτης Στράτος, Ναλμπαντίδου Λία, Οικονομόπουλος Νίκος, Παπανικολάτος Λάμπρος, Πρίνος Γιώργος, Γιώργος Καραηλίας, κ.α.). και έχει πάρει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις σε διάφορα μέρη της Ελλάδας αλλά και στο εξωτερικό. Την πρώτη ατομική έκθεση πραγματοποίησε τον Μάρτιο του 2008 στην Βασιλική του Αγ. Μάρκου, στο Ηράκλειο Κρήτης. Φωτογραφίες του έχουν συμπεριληφθεί σε πολλές εκδόσεις και ημερολόγια.

Έχει λάβει μέρος σαν κριτής σε πολλούς εθνικούς και παγκόσμιους διαγωνισμούς καλλιτεχνικής φωτογραφίας.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2024, στις 07:30 μ.μ.

Η έκθεση θα διαρκέσει από 8 Ιανουαρίου έως 2 Φεβρουαρίου 2024 και θα είναι ανοιχτή για το κοινό κάθε Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή και ώρες 07:30 μ.μ. - 09:30 μ.μ., στο χώρο της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας Ηρακλείου, στην οδό Δουκός Μποφώρ 20, στο Ηράκλειο Κρήτης (84RQ+92 Ηράκλειο).

Πληροφορίες σχετικά με τις Εκθέσεις

Εγκαίνια Έκθεσης

Ημέρα : Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2024

Ώρα : 07:30 μ.μ.

Διάρκεια & Ώρες επίσκεψης των Εκθέσεων

Διάρκεια: 8 Ιανουαρίου – 2 Φεβρουαρίου 2024

Ημέρες : Δευτέρες, Τετάρτες & Παρασκευές

Ώρες : Από τις 07:30 μ.μ. έως τις 09:30 μ.μ.

Χώρος Παρουσίασης & Έκθεσης

Αίθουσα Τέχνης

της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας Ηρακλείου

Δουκός Μποφώρ 20, 71202 Ηράκλειο

[Web: https://www.efecrete.gr/ ]


 
Κάντε Like το psixagogia.gr