"Τεκμήριο Ενσωμάτωσης" από τον Αθανάσιο Μπόγρη

Πότε (Ημ/νίες) Τοποθεσία Τιμή
Από Παρασκευή 08.12.2023
έως Σάββατο 09.12.2023
Έχει Λήξει!
Ηράκλειο   

Η Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία Ηρακλείου (Ε.Φ.Ε.Η.), φιλοξενεί τη φωτογραφική έκθεση του μέλους της, Αθανάσιου Μπόγρη, με τίτλο “Τεκμήριο Ενσωμάτωσης”, στην Αίθουσα Τέχνης, στον ημιώροφο της Δουκός Μποφώρ 20.

Ο Αθανάσιος Μπόγρης γεννήθηκε στην Τρίπολη Αρκαδίας το 1983. Ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές και μεταπτυχιακές του σπουδές στο Πανεπιστήμιο Πατρών και από το 2014 κατοικεί στο Ηράκλειο Κρήτης. Αφού εργάστηκε στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ – ΙΗΔΛ, Ηράκλειο) και του απονεμήθηκε διδακτορικός τίτλος από το Πανεπιστήμιο Κρήτης, σήμερα εργάζεται στην εταιρεία Πλαστικά Κρήτης ΑΒΕΕ.

Τα πρώτα του κλικ τα έκανε σε μικρή ηλικία, αλλά η σχέση του με το φωτογραφικό μέσο έγινε στενότερη μετά το 2010. Από το 2014 είναι μέλος της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρίας Ηρακλείου και ασχολείται ενεργά με τη φωτογραφία. Από το 2018 εκλέγεται στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Φ.Ε. Ηρακλείου και κατέχει τη θέση του Γενικού Γραμματέα, ενώ από το 2021 διδάσκει στο τμήμα νέων φωτογράφων που οργανώνει ο ίδιος φορέας.

Έχει λάβει μέρος σε αρκετές ομαδικές εκθέσεις του σωματείου και το 2017 πραγματοποίησε την πρώτη του προσωπική έκθεση στη γενέτειρά του. Έχει λάβει μέρος σε workshops και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια & διαλέξεις πάνω στην καλλιτεχνική φωτογραφία (Λάμπρος Παπανικολάτος, Στράτος Καλαφάτης, Λία Ναλμπαντίδου, κ.α.).

Αφορμή για την εργασία που παρουσιάζεται στα πλαίσια της έκθεσης, στάθηκε το ενδιαφέρον του φωτογράφου για την ανθρώπινη διείσδυση στο τοπίο μεταξύ των αστικών κέντρων και της ελληνικής υπαίθρου. Επόμενο ήταν να στρέψει το φακό του σε αυτό, ως ανάγκη εξωτερίκευσης του προσωπικού του προβληματισμού σχετικά με την μεταχείριση αυτού του τοπίου, από όλους όσους αλληλοεπιδρούν μαζί του σε καθημερινή ή περιστασιακή βάση.

Με τη χρήση της φωτογραφίας, ως μέσο εξερεύνησης, συλλέγονται εικόνες εν είδη τεκμηρίου, από κτίσματα και αντικείμενα που έχουν επιτελέσει - οριστικά ή προσωρινά - το σκοπό τους και έχουν αφεθεί ή εναποτεθεί στον περιαστικό χώρο. Μνημεία της σύγχρονης ανθρώπινης δραστηριότητας τα οποία τα χαρακτηρίζει μια εντυπωσιακά παράδοξη ενσωμάτωση μέσα στο υπόλοιπο τοπίο, σε τέτοιο βαθμό που πολλές φορές τα προσπερνάμε χωρίς να τα πιάνει το μάτι μας, είτε από κεκτημένη ταχύτητα, είτε από συνήθεια, ή ακόμα και από αδιαφορία.

Πληροφορίες σχετικά με τις Εκθέσεις

Εγκαίνια Έκθεσης

Ημέρα : Παρασκευή 24 Νοεμβρίου

Ώρα : 07:30 μ.μ.

Διάρκεια & Ώρες επίσκεψης των Εκθέσεων

Διάρκεια: 20 Νοεμβρίου – 9 Δεκεμβρίου 2023

Ημέρες : Δευτέρες, Τετάρτες & Παρασκευές 07:00 μ.μ. - 09:30 μ.μ.





 
Κάντε Like το psixagogia.gr