GASPARE SPONTINI: LA VESTALE

Χώρος:Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Διεύθυνση:25ης Μαρτίου & Παραλία ΝΕΑ ΠΑΡΑΛΙΑ
Τηλέφωνο:2310895800
Πότε (Ημ/νίες) Τοποθεσία Τιμή
Από Παρασκευή 08.12.2023
έως Κυριακή 10.12.2023
Έχει Λήξει!
Θεσσαλονίκη  Aπό 10€  

Φοιτητές, μαθητές, παιδιά, άνεργοι, πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, σπουδαστές ωδείων, κάτοχοι Κάρτας Αλληλεγγύης, κάτοχοι Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων, κάτοχοι Διεθνούς Φοιτητικής Ταυτότητας, ΑμεΑ, μέλη των Σωμάτων Ασφαλείας, σπουδαστές σε Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ), σε Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) και σε Κέντρα Δια Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ).

Όλα τα μειωμένα εισιτήρια είναι έγκυρα μόνο με την επίδειξη των απαραίτητων δικαιολογητικών κατά την είσοδο και εφόσον αυτά είναι σε ισχύ.

Για ανέργους απαιτείται η προσκόμιση της ηλεκτρονικής ανανέωσης της κάρτας ανεργίας.

Τα μειωμένα εισιτήρια δεν ισχύουν για φοιτητές του Ανοικτού Πανεπιστημίου και για φοιτητές που φέρουν φοιτητική ταυτότητα με την ένδειξη "Δεν ισχύει".

ΟΠΕΡΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ

Διοργάνωση: ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ TEATRO GRATTACIELO ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ & ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Όπερα σε τρεις πράξεις
Σε λιμπρέτο του Étienne de Jouy

Με ελληνικούς υπέρτιτλους

Εάν υπάρχει ένα έργο του μελοδράματος που αποτελεί σύνδεσμο ανάμεσα στην grand opéra του 19ου αιώνα και στη λυρική τραγωδία της κληρονομιάς του C. W. Gluck, αυτή δεν είναι άλλη από την τρίπρακτη όπερα La Vestale (Η Εστιάς) του Ιταλού συνθέτη Gaspare Spontini, που έζησε στα τέλη του 18ου και στο πρώτο μισό του 19ου αιώνα. Αποτελεί το σπουδαιότερο και διασημότερο έργο του, ενώ από την πρώτη της παρουσίαση στην όπερα του Παρισιού το 1807, σημείωσε τεράστια επιτυχία με πάνω από 200 παραστάσεις μέχρι το 1830.
Η λαμπρή ενορχήστρωση και το λυρικό φωνητικό στυλ της όπερας που αποτελεί πρόδρομο του bel canto, συναρπάζουν τον ακροατή. Το λιμπρέτο του Étienne de Jouy (Victor-Joseph Étienne) αναδεικνύει αριστοτεχνικά τους χαρακτήρες, μέσα από μια απλή πλοκή που πραγματεύεται την επιβίωση της αγάπης ανάμεσα στο θρησκευτικό συναίσθημα και τον μιλιταριστικό ζήλο.
Έχοντας επηρεάσει συνθέτες όπως ο H. Berlioz και ο R. Wagner, η όπερα La Vestale αποτελεί κομβικό έργο στην ανάπτυξη του μελοδράματος του 19ου αιώνα και συγκινεί τους ακροατές με τη δύναμη της μουσικής, τον υψηλό συμβολισμό και το βάθος των χαρακτήρων.

Επετειακό έτος UNESCO "Μαρία Κάλλας" 2023
100 χρόνια από τη γέννησή της


 
Κάντε Like το psixagogia.gr

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης - Δείτε επίσης