MELINA PAXINOS QUARTET WITH FRIENDS

Χώρος:Half note jazz club ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Διεύθυνση:Τριβωνιανού 17 Μετς
Τηλέφωνο:210-9213360
Πότε (Ημ/νίες) Τοποθεσία Τιμή
Από Πέμπτη 07.12.2023
έως Πέμπτη 07.12.2023
Έχει Λήξει!
Αθήνα  Τιμές εισιτηρίων: από 10€ 

ΠΕΜΠΤΗ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Έναρξη 21:30

Half Note Jazz Club

Η Μελίνα Παξινού μαζί με την μπάντα της “Melina Paxinos Quartet“ στη σκηνή του Half Note Jazz Club, την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου για μια μοναδική εμφάνιση.

Θα παρουσιάσουν το άλμπουμ της “Time“ (2022) και κομμάτια από τους δυο προηγούμενους δίσκους της “Circle of Oddness“ (2018) και “Athens“ (2019). Οι συνθέσεις των δίσκων αποτελούν έναν συνδυασμό από μοντέρνο Jazz με ελληνικά μουσικά στοιχειά. Odd meters – μελωδίες & groove.

Μαζί της στην σκηνή θα βρίσκονται ο Γιάννης Παπαδόπουλος στο πιάνο, ο Γρηγόρης Θεοδωρίδης στο κοντραμπάσο και ο Δημήτρης Κλωνής στα ντράμς.

Special guests οι ερμηνευτές Αλεξάνδρα Σιετή, Ελένη Αράπογλου και Alexandros Affolter που θα εξερευνήσουν μαζί τους ήχους των Kurt Elling, Robert Glasper και άλλων.

Αυτή η βραδιά είναι αφιερωμένη στη φιλία, την μουσική σύνδεση και αλληλεπίδραση που μας χαρίζει η μουσική.

Για τη Μελινα Παξινού

Η Μελίνα Παξινού είναι σαξοφωνίστρια (σοπράνο, άλτο) και συνθέτρια και γεννημένη και μεγαλωμένη στο Αμβούργο. Σπούδασε μουσική παραγωγή, σύνθεση και ενορχήστρωση στην SRH Hochschule der populaeren Kuenste στο Βερολίνο (BA.) και πλέον διαμένει μεταξύ Αθήνας και Αμβούργου /Βερολίνου.

Έως τώρα έχει κυκλοφορήσει 4 δίσκους το “Circle of Oddness”(2018) το οποίο στηρίζεται στο π = 3,14, το “Athens” (2019) με guest τον σπουδαίο λυράρη και φιλέλληνα Ross Daly, το “Remixes EP” (2020) σε συνεργασία με την θρυλική Λένα Πλάτωνος και το “Time”(feat. Andreas Polyzogopoulos) (2022) το οποίο, εμπνευσμένο από τον Αριστοτέλη, το αφιερώνει στo «τώρα» του χρόνου και στις στιγμές που πλάθουν το αύριο.

Έχει συμμετάσχει σε διάφορα φεστιβάλ και κοντσέρτα του εξωτερικού αλλά και της Ελλάδας όπως στo B-flat Jazzclub (Berlin), Zig Zag Jazzclub (Berlin) Fabrik (Hamburg), Athens Epidaurus Festival, Red Bull Music (London). Ήταν υποψήφια στο Greek International Women Awards, όπως και στον διαγωνισμό κινηματογραφικής μουσικής “Oticons Faculty International Film Music Competition 2021“ όπου κέρδισε θέση στους πρώτους 20.

Το 2024 θα συμπεριληφθούν κάποιες συνθέσεις της για ορχήστρα εγχόρδων σε συναυλίες με την Camerata Europaea και την μαέστρο Μαρία Μακράκη, στο Megaron The Athens Concert Hall SFM, “Giannis Marinos” Hall με τίτλο «L.O.V.E. – dedicated to International Women‘s Day» και στην Universität der Künste, Berlin.wi

MELINA PAXINOS QUARTET

Μελίνα Παξινού – σαξόφωνο, συνθέσεις

Γιάννης Παπαδόπουλος – πιάνο

Γρηγόρης Θεοδωρίδης – κοντραμπάσο

Δημήτρης Κλωνής – ντράμς

Guests:

Αλεξάνδρα Σιετή – φωνή

Ελένη Αράπογλου – φωνή

Alexandros Affolter – φωνή

www.melinapaxinos.com

Info

MELINA PAXINOS QUARTET WITH FRIENDS

ΠΕΜΠΤΗ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Έναρξη 21:30

Half Note Jazz Club

Τριβωνιανού 17, Μετς | 210 9213310

Προπώληση εισιτηρίων: https://www.more.com/music/melina-paxinos-quartet-with-friends/
www.halfnote.gr
Πληροφορίες: 210 9213310


Κάντε Like το psixagogia.gr

Half note jazz club - Δείτε επίσης