H Βιολέτα από τον Θανάση Βούτσα

Πότε (Ημ/νίες) Τοποθεσία Τιμή
Από Πέμπτη 16.11.2023
έως Κυριακή 31.12.2023
Έχει Λήξει!
Αθήνα   

Στίχοι: Αθανασία Γιασουμή
Μουσική: Διονύσης Μπουκουβάλας

Την αισιόδοξη και συγκινητική ιστορία της "Βιολέτας" ερμηνεύει ο Θανάσης Βούτσας σε στίχους της Αθανασίας Γιασουμή και μουσική του Διονύση Μπουκουβάλα. Η "Βιολέτα" αποτελεί τον προάγγελο του ολοκληρωμένου album του Θανάση Βούτσα το οποίο αναμένεται στους πρώτους μήνες του νέου έτους.
Ένας απελπισμένος άντρας βρίσκεται στην τσιμεντένια ταράτσα ενός πολυώροφου κτιρίου, στο κέντρο της Αθήνας. Ένα μισοξεραμένο φυτό θα του εξάψει τη φαντασία. Θα καταφέρει όμως να του ξυπνήσει και τη διάθεση για ζωή;

Την ενορχήστρωση υπογράφει ο ίδιος ο ερμηνευτής ενώ εκτός από τον ίδιο στην κιθάρα έπαιξαν και οι μουσικοί Σπύρος Παπαμιχαλάκης (κιθάρα) και Σταύρος Παργινός (τσέλο και μαντολίνο). Οι ηχογραφήσεις έγιναν στο Studio Diatopo και ο Νίκος Ρουσσάκης έκανε τη μίξη και το mastering.

Το σενάριο και η σκηνοθεσία του video clip είναι των Ταξιάρχη Δεληγιάννη και Βασίλη Τσιουβάρα. Το video clip εκτός από τις πολύ θετικές κριτικές έχει ήδη αποσπάσει και τρία βραβεία για το καλύτερο μουσικό βίντεο από τα Διεθνή Φεστιβάλ "London Greek Film Festival", "Greece International Film Festival" και "Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Επιδαύρου" για τη χρονιά 2023.

Ακούστε το τραγούδι και δείτε το video clip στο YouTube ΕΔΩ

Κυκλοφορεί σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες: https://lnk.to/ThanassisVoutsas

Λίγα λόγια για τον Θανάση Βούτσα

Γεννήθηκε στο Κρέφελντ της Γερμανίας. Σπούδασε κλασικό τραγούδι στο Ωδείο Αθηνών, μοντέρνο τραγούδι και θεωρητικά στο Εθνικό Ωδείο και Αρχιτεκτονική στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
Ξεχώρισε ως ερμηνευτής και επιλέχθηκε μέσα από την 4η ακρόαση της δισκογραφικής εταιρείας "Μικρή Άρκτος". Έχει συνεργαστεί επί σκηνής και δισκογραφικά με σημαντικούς Έλληνες καλλιτέχνες και έχει τραγουδήσει σε μεγάλες μουσικές σκηνές και θέατρα της Αθήνας με κορυφαία το Ηρώδειο και το Μέγαρο μουσικής, σε σκηνές και θέατρα της επαρχίας και σε μεγάλα φεστιβάλ δίπλα σε καταξιωμένους καλλιτέχνες.
Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται καλλιτεχνικά και στην Ελβετία, παρουσιάζοντας κομμάτια δικά του και σπουδαίων ελλήνων συνθετών. Έχει συμμετάσχει σε μουσικά αφιερώματα, μουσικοθεατρικές παραστάσεις και παιδικές όπερες. Μελοποίησε, ενορχήστρωσε και αφηγήθηκε μουσικά παραμύθια.
H διασκευή του τραγουδιού "Χάθηκα - I got lost" που κυκλοφορεί από την εταιρία Greece on tour του Αλέξανδρου Καρόζα, ήταν η αφορμή για το ξεκίνημα μιας δυνατής καλλιτεχνικής σχέσης με τον Μίκη Θεοδωράκη. Τα τιμητικά λόγια και η υποστήριξη του συνθέτη αποτέλεσαν το έναυσμα της συνεργασίας του με την Λαϊκή Ορχήστρα "Μίκης Θεοδωράκης".

Τα τελευταία δύο χρόνια συμπράττει επί σκηνής με την σπουδαία Μαρία Φαραντούρη σε θέατρα και συναυλιακούς χώρους σε όλο τον κόσμο.

Ακολουθήστε τον Θανάση Βούτσα στα social media

Facebook | Instagram | YouTube

Στίχοι

Μικρή βιολέτα μου αποχαιρέτα μου ό,τι κακό
την κάθε έννοια μου, μενεξεδένια μου, εδώ ξεχνώ
Μαζί σου άνθισα, μικρή μου μάγισσα, δίχως νερό
πέταξα πέταλα, το φως σου έβαλα ρούχο ιερό

Μπήκα στο σώμα σου και με το χρώμα σου φτιάχνω ζωή
πίνω απ’ το στόμα σου και μες στο σώμα σου βρήκα ψυχή

Μικρή βιολέτα μου αποχαιρέτα μου ό,τι κακό
την κάθε έννοια μου μενεξεδένια μου αφήνω εδώ
Εδώ που σ’ άγγιξα κοίτα πως άνοιξα ό,τι κλειστό.
Μαζί σου άνθισα, μικρή μου μάγισσα, δίχως νερό
 

Κάντε Like το psixagogia.gr