“La poupee” Ένα Όνειρο που Γίνεται Εφιάλτης

Πότε (Ημ/νίες) Τοποθεσία Τιμή
Από Τετάρτη 01.11.2023
έως Κυριακή 19.11.2023
Έχει Λήξει!
Αθήνα  Στηρίζοντας ταυτόχρονα "Το Χαμόγελο του Παιδιού", αποδίδοντας στον Οργανισμό το 10% από την πώληση κάθε «έργου» και το 5% από κάθε συμμετοχή, υποστηρίζοντας τις ολιστικές δράσεις και υπηρεσίες του. 

Εικαστική Performance “La poupée”

Ένα Όνειρο που Γίνεται Εφιάλτης

Ο Χώρος τέχνης AndieArt σας περιμένει στην λήξη της έκθεσης 19 Νοεμβρίου 2023 στις 12:00 για να απολαύσετε τη μοναδική αυτή παράσταση που γίνεται, για πρώτη φορά, στα πλαίσια την Ομαδικής Έκθεσης «19 ημέρες τέχνης κατά της Παιδικής Κακοποίησης / LISTEN ... A CHILD’S CRY.», είσοδος ελεύθερη.

Η Artista Xanthie (Ξανθή Ταβουλαρέα) με τις κούκλες της και σε συνεργασία με τις κούκλες του αξέχαστου κουκλοπαίχτη Λάκη Αποστολίδη*, παρουσιάζουν μια συγκλονιστική παράσταση που ανατρέπει τα στάνταρ του θεάτρου.

“La poupée” - Η Ψυχή της Κακοποίησης

Στον πυρήνα της κοινωνίας μας, κρύβεται ένα σκοτεινό μυστικό - η παιδική κακοποίηση. Μέσα από το εξαιρετικό έργο των κούκλων και των δημιουργών Artista Xanthie και Λάκη Αποστολίδη, παρουσιάζεται μια σκοτεινή κοινωνική πραγματικότητα. Οι κούκλες, οι αθώοι πρωταγωνιστές, υφίστανται την αδικία και την κακοποίηση στα χέρια των άλλων κούκλων, ενώ η καλλιτέχνις Artista Xanthie κρατά, επικοινωνεί, αλληλεπιδρά με το μικρό παιδί, σύμβολο της αθωότητας που χάνεται.

Μέσα από αυτό το συγκλονιστικό θέαμα, το κοινό καλείται να συναισθανθεί τον φόβο, την ανασφάλεια και την ανάγκη για προστασία που νιώθουν τα παιδιά που υφίστανται κακοποίηση.

Η παράσταση αναδεικνύει την ανάγκη της διακοπής αυτού του κύκλου κακοποίησης και της προστασίας των αδύναμων.

Η “La poupée” είναι μια παράσταση που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο και αποτελεί έναν ισχυρό πολιτιστικό και κοινωνικό στίγμα.

*Ο Λάκης Αποστολίδης είναι ένας από τους πρώτους κουκλοπαίχτες της μεταπολεμικής Ελλάδας, και οι κούκλες του για πρώτη φορά «ξυπνούν» και παίζουν μετά τον θάνατό του.

H Διάρκεια της έκθεσης είναι 1-19 Νοεμβρίου 2023

Στηρίζοντας ταυτόχρονα "Το Χαμόγελο του Παιδιού", αποδίδοντας στον Οργανισμό το 10% από την πώληση κάθε «έργου» και το 5% από κάθε συμμετοχή, υποστηρίζοντας τις ολιστικές δράσεις και υπηρεσίες του.

Στοιχεία επικοινωνίας:

AndieArt: Αντιγόνη Παγώνα (χώρος έκθεσης)

post@antigonipagona.com - Τηλ. 211 416 6448

Διεύθυνση: Φαραντάτων 17, 11527 Αθήνα

www.antigonipagona.com

Artista Xanthie :

Τηλ. 210 6131435 – 6989 406898 - www.xanthie.eu - theatroreon@gmail.com

Υπεύθυνη οργάνωσης: Μαρλού Ξηνταριανού - marlou@betterflydigital.gr - www.betterflydigital.gr

Με την υποστήριξη: Κάμπος Χίου –https://chiosgardens.gr/

*Οι παραστάσεις κι οι εκδηλώσεις εντάσσονται στο πρόγραμμα ΟΙ ΚΟΥΚΛΕΣ ΞΥΠΝΟΥΝ - ΡΕΟΝ ΘΕΑΤΡΟ 2022-2025


 
Κάντε Like το psixagogia.gr