Σεμινάριο Κινηματογράφου στην ΕΦΕ Ηρακλείου

Πότε (Ημ/νίες) Τοποθεσία Τιμή
Από Σάββατο 21.10.2023
έως Κυριακή 31.03.2024
Έχει Λήξει!
Ηράκλειο   

Πρακτικό Σεμινάριο Κινηματογράφου στην Ε.Φ.Ε. Ηρακλείου, με κεντρικό εισηγητή τον διδάκτορα του αγγλικού πανεπιστημίου East Anglia και σκηνοθέτη Ορέστη Δικαίο, και επισκέπτες καθηγητές τους Γιάννη Καραπιπερίδη (Σκηνοθέτη και Μοντέρ) και Άρη Λαναρίδη (μουσικό συνθέτη και διδάκτορα του αγγλικού πανεπιστημίου Leeds Beckett).

Το εργαστήρι ξεκινάει στις 21 Οκτωβρίου 2023 και ολοκληρώνεται τέλη Μαρτίου 2024. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται δύο Σάββατα το μήνα, δια ζώσης, στο χώρο της Ε.Φ.Ε. Ηρακλείου, στην Δουκός Μποφώρ 20 και είναι 4ωρα (από 17:00 έως 21:00 με ενδεχόμενη μεγαλύτερη διάρκεια λόγω συμμετοχών)

Το σεμινάριο έχει ως στόχο τη κατανόηση της γλώσσας του κινηματογράφου και πώς αυτή η εκπαίδευση μπορεί να συνδυαστεί με πρακτικές κινηματογραφικές ασκήσεις.

Μετά το τέλος του σεμιναρίου οι σπουδαστές θα νιώθουν αυτοπεποίθηση για τις επιλογές που θα κάνουν για τη δημιουργία όποιας μορφής κινούμενης εικόνας, όπως διαφημιστικό, video clip, video art κλπ. Μέσα από χρήση παραδειγμάτων, ασκήσεων και απλής θεωρίας θα γίνει κατανοητό πώς σχεδιάζω, πως αναλύω και ολοκληρώνω ένα κινηματογραφικό πρότζεκτ.

Ποιον αφορά:

Αυτήν/όν που δεν έχει καμία εμπειρία με κάμερα

Αυτήν/όν που έρχεται από την φωτογραφία

Αυτήν/όν που έχει μια μικρή εμπειρία video

Youτuber / instagramer

Επαγγελματία λήψεων events γάμου κλπ

Αυτήν/όν που αγαπά την τέχνη και την εικόνα

Μέσα από πρακτικές ασκήσεις και θεωρία με πρακτική κατεύθυνση, οι σπουδαστές θα κατανοήσουν:

-Τα μέρη της κινηματογραφικής παραγωγής.

-Τους δύο βασικούς πυλώνες που στηρίζεται η ταινία.

-Αισθητική και ποια είναι τα μέρη της.

-Αφήγηση και σενάριο. Story vs Plot.

-Βασικοί κανόνες καδραρίσματος ανθρώπου στον κινηματογράφο.

-Πώς δημιουργώ την αίσθηση της συνέχειας στον κινηματογράφο - Continuity

-Πώς καταγράφω τον προγραμματισμό των πλάνων στο σενάριο.

-Είδη κινούμενης κάμερας και βασικές αρχές που ακολουθεί.

-Εισαγωγή στο editing.

-Εισαγωγή στη μουσική επένδυση και ποια τα είδη της.

-Εισαγωγή στην κινηματογράφηση με σκηνοθετική άποψη.

Διδάσκοντες:

Ο Ορέστης Δίκαιος είναι σκηνοθέτης και διδάκτορας του αγγλικού πανεπιστημίου East Anglia. Εχει βραβευτεί και από φεστιβάλ και από ακαδημαϊκούς φορείς για τα πρότζεκτς του. Το 2016 βραβεύτηκε από το London Greek Film Festival, το 2017 βραβεύτηκε από το τμήμα Κινηματογράφου του Πανεπιστημίου του Greenwich και το Eyrasia Film Festival, ενώ το 2018 πήρε την τριετή υποτροφία του τμήματος Art and Media του East Anglia University που απονέμεται σε έναν υποψήφιο πανευρωπαικά. Εχει εργαστεί για το Greenwich University και διδάσκει σεμινάρια εισαγωγικά στην τέχνη της εικόνας, κινηματογράφου, υποκριτικής, και σεμινάρια υψηλών απαιτήσεων στη φιλοσοφία του χρόνου, την αφήγηση και τη σχέση τους με την εικόνα.

Ο Γιάννης Καραπιπερίδης είναι σκηνοθέτης και μοντέρ, απόφοιτος του αγγλικού πανεπιστημίου του Reading. Δραστηριοποιείται στην ελληνική τηλεόραση και σινεμά για πάνω από 25 χρόνια έχοντας σκηνοθετήσει ποικίλες εκπομπές και ντοκιμαντέρ (π.χ Το Κουτί της Πανδώρας, Εύρηκα κ.α.) και επιμεληθεί το μοντάζ σε δεκάδες διαφημιστικά και ταινίες. Αυτή την περίοδο συνεργάζεται με την εταιρία παραγωγής Pan Entertainment, ενώ το ενδιαφέρον του για το αντικείμενο τον έχει ωθήσει να διδάξει σε κύκλους σεμιναριακούς, και μαθητές του δραστηριοποιούνται σε διαφορετικά πόστα σε κινηματογραφικές/τηλεοπτικές παραγωγές.

Ο Άρης Λαναρίδης είναι film & media composer, συνθέτης και διδάκτορας του αγγλικού πανεπιστημίου Leeds Beckett. Έχει συνθέσει μουσική για κινηματογράφο, θέατρο, διαφημιστικά και ντοκιμαντέρ . Διδάσκει στο Leeds Beckett στο τμήμα του μεταπτυχιακού πάνω στη μουσική για media και είναι υπεύθυνος για το Master πτυχίο στο Film Composing. Έχει διδάξει τη μέθοδο του σε Ελλάδα και εξωτερικό, και ξεχωρίζει για την χρήση κινηματογραφικών μεθόδων όπως storyboard, για την δημιουργία και εκτέλεση μουσικών συνθέσεων.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ : (Δεν περιλαμβάνονται οι ώρες mentoring που θα είναι προσωπικές για τον καθένα και θα κλείνονται κατόπιν συνεννόησης)

Open Day : Τετάρτη 18 Οκτωβρίου, ώρα 19:30

Lessons:

2023

1. Σάββατο , 21 Οκτωβρίου

2. Σάββατο , 4 Νοεμβρίου

3. Σάββατο , 18 Νοεμβρίου

4. Σάββατο , 25 Νοεμβρίου

5. Σάββατο , 9 Δεκεμβρίου

6. Σάββατο , 16 Δεκεμβρίου

2024

7. Σάββατο , 13 Ιανουαρίου

8. Σάββατο , 20 Ιανουαρίου

9. Σάββατο , 3 Φεβρουαρίου

10. Σάββατο , 17 Φεβρουαρίου

11. Σάββατο , 2 Μαρτίου

12. Σάββατο , 16 Μαρτίου

Πληροφορίες:

+30 694 4536 801 & +30 6946120766

Πληροφορίες σχετικά με το σεμινάριο
Διάρκεια: 21 Οκτωβρίου 2023 έως 16 Μαρτίου 2024

Ημέρες : Σάββατο, σύμφωνα με το αναρτημένο πρόγραμμα

Ώρες: 4 ώρες (από 17:00 έως 21:00)

Επικοινωνία: +30 694 4536 801 & +30 6946120766

Χώρος μαθημάτων σεμιναρίου

Ελληνική Φωτογραφική Εταιρείας Ηρακλείου

Δουκός Μποφώρ 20, 71202 Ηράκλειο 


Κάντε Like το psixagogia.gr