Έλενα Ακύλα – Home, at last: Έκθεση στην Gallery 7

Πότε (Ημ/νίες) Τοποθεσία Τιμή
Από Τρίτη 19.09.2023
έως Σάββατο 07.10.2023
Έχει Λήξει!
Αθήνα  ΔΩΡΕΑΝ  

Η Γκαλερί “7” παρουσιάζει την ατομική έκθεση της Έλενας Ακύλα με τίτλο “Home, at last”.

Έλενα Ακύλα παρουσιάζει την ενότητα έργων με τίτλο “Home, at last”.

Δυστοπικά αστικά τοπία του μέλλοντος. Ο κόσμος μετά, μετά την κατάρρευση του τεχνολογικού πολιτισμού, μετά το τέλος του δυτικού πολιτισμού. Μια μετασυνθήκη. Μια αναπαράσταση ενός «ξεχασμένου» μέλλοντος μέσα από φανταστικές πόλεις, δυσοίωνους τόπους αποκομμένους από τον χώρο και τον χρόνο, υβρίδια ανθρώπων-ζώων. «Μνήμες» από μελλοντικές πόλεις σε ένα νέο παγκόσμιο περιβάλλον.

Επιμέλεια έκθεσης: Δημήτρης Χαλάτσης

Έλενα Ακύλα – Βιογραφικά στοιχεία:

Η Έλενα Ακύλα γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, στο Α’ εργαστήριο ζωγραφικής από όπου αποφοίτησε το 2008 με άριστα και εφαρμοσμένες τέχνες στον ΑΚΤΟ (1993-1997). Παρουσίασε την πρώτη της ατομική έκθεση το 2007 στην Αθήνα, ενώ από το 2003 έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από ενενήντα ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (ΗΠΑ, Γερμανία, Μαρόκο, Γαλλία και Ιταλία). Έχει πάρει μέρος σε εικαστικές δράσεις στον δημόσιο χώρο, έχει επιμεληθεί και οργανώσει εικαστικές εκθέσεις και έχει στο ενεργητικό της συμμετοχές σε συνέδρια και ημερίδες. Υπήρξε μέλος της ομάδας Κοινότητα Ανοικοδόμησης/ Reconstruction Community (2006-2012) και της συλλογικότητας ratnet (2009-11). Εργάστηκε στο πεδίο του σχεδιασμού εσωτερικών χώρων (1997-2010) και επί σειρά ετών συνεργάστηκε με την εφημερίδα «Η Αυγή» αρθρογραφώντας στον έντυπο και διαδικτυακό τύπο.

Από το 2009 έως το 2013εργάστηκε ως εικαστικός συνεργάτης στα εικαστικά-εκπαιδευτικά εργαστήρια για παιδιά του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και από το 2009 διδάσκει εικαστικά μαθήματα στη Δημόσια Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές και είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας. Είναι μεταπτυχιακή φοιτήτρια του ΔΠΜΣ Πολεοδομία και Χωροταξία της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Ζει και εργάζεται στην Αθήνα και αυτή είναι η τρίτη της ατομική έκθεση. 


Κάντε Like το psixagogia.gr